Vad ingår i ett hemlarm?

Det är inte alltid lätt och veta vad som ingår i ett hemlarm. Det finns många sätt ett larm kan bli komplicerat och dyrt. Vi går igenom vad som brukar ingå i ett hemlarm och tillbehör som man kan utöka sitt hemlarm med.

Som standard för hemlarm brukar normalt sätt följande larmutrustning ingå:

  • Centralenhet/Huvudenhet (1st)
  • IR-detektorer (1-2st)
  • Magnetiska sensorer (1-2st)
  • Rökdetektor som reagerar vid rök och brand och larmar. (1-2st)
  • Knappsats där du kan larma av ditt hemlarm (1st)

Om man vill lägga till fler kompententer i sitt hemlarm brukar leverantörer som säljer hemlarm som tjänst sälja tillbehören till dig och sedan utöka månadskostnaden (vilket under många år blir en stor summa).

Köper du ett hemlarm eller även ibland kallat ett smart hemlarm som du monterar själv så kan du lägga till egna tillbehör och kompenenter utan att lägga på månadskostnad vilket är att föredra för vissa. Det som är viktigt då att tänka på är att man välja kompitabla enheter och kompenenter till just ditt hemlarm.

Olika typer av hemlarm med olika funktioner och tjänster

Om du köper ett hemlarm från de större leverantörerna såsom exempelvis Verisure så ingår fria väktarutryckningar i din månadskostnad. De har ej samma behörighet som polisen i Sverige men de kan säkra ditt hus om fönster skulle vara krossat eller liknande. Alternativt har du egeninstallerat hemlarm där du kan koppla larm till din eller flera mobiltelefoner via SMS och pushnotiser. Ofta kan bekanta eller grannar agera snabbt om man jämför med väktare om du ej bor i en storstad

Utöka ditt hemlarm med exempelvis glaskross detektor i din villa

Utöver det som ingår i ditt hemlarms basutbud finns också glaskross detektorer. De är trådlösa enheter som placeras på fönster och larmar om glas krossas eller om de utsätts för sabotage. Stäm av med din larmleverantör om de finns just för ditt hemlarm.

En vanlig enhet att utöka ditt hemlarm med är en säkerhetskamera för utomhusbruk

Något som blivit populärt är att utöka ditt hemlarm med säkerhetskamera utomhus. Fördelen är att du kan se vad som skett via din kamera och med molnlösningar så är filmerna tillgängliga via säkra sidor om du väljer detta alternativ. Det som är bra med en säkerhetskamera utomhus är framförallt att den avskräcker tjuven och minskar risken för inbrott. Tjuven letar förhoppningsvis efter ett hus med mindre risk för att bli upptäckt.

Om ni precis köpt en säkerhetskamera så rekommenderar vi att läsa vår guide gällande placering av utomhus säkerhetskamera.

Relaterade artiklar