Tips på placering av övervakningskamera utomhus

Har du precis köpt en övervakningskamera till din villa och vet ej var den ska sitta? Vi hjälper dig med placeringen av övervakningskameran utomhus.

Trådlös övervakningskamera är en smidig lösning för de flesta

Idag finns flertalet övervakningskameror som är trådlösa. Dessa behöver du inga strömkablar eller nätverkskablar till utan fungerar via batteri och Wifi och kan oftast hanteras via webbgränssnitt via din dator eller via en app i telefonen. Detta är generellt sätt en bra lösning för den som börjar med hemövervakning. Ska man köra trådade säkerhetskameror så måste man dra kablage genom din villa vilket kan vara omständigt.

Gör en översyn av din trädgård och din villa

För få den bästa placeringen av dina övervakningskameror utomhus så gå ett varv runt din tomt. Se över följande områden:

  • Alla dörrar där inbrottstjuven kan ta sig in
  • Dörrar till förråd som in sin tur kan leda in till din villa
  • Garageuppfarten / Garaget
  • Trädgårdens fram och baksida och eventuella gavlar där fönster finns på din villa

Tips för placering av övervakningskameran utomhus

När du gått igenom din tomt kan du börja se över hur många övervakningskameror du kommer behöva för att säkra upp hela din tomt. Nedan kommer en lista med tips som kan underlätta vid placering av din övervakningskamera.

  • Placera övervakningskameran högt upp för att undvika sabotage med en bred överblick över exempelvis en hel baksida av en trädgård.
  • Använd övervakningskamerans gränssnitt via datorn eller appen för att se så du täcker så breda områden som möjligt innan du börjar montera med plugg och skruv.
  • Undvik att endast använda en kamera till en specifik dörr, du vill att dina övervakningnskameror ska kunna täcka stora områden och ej ha så kallade ”dead zones”. Utgå från de mest kritiska ingångarna först.
  • Om du kan, placera övervakningskameran så den är synlig, detta kan avgöra om inbrottstjuven väljer just din villa eller någon annans villa att göra inbrott i.
  • Placera övervakningskamerorna så de tittar ut ifrån din villa, då får du med vad som händer i närområdet och inte bara kring just en specifik ingång eller dörr.
  • Tänk som tjuven! Där du hade trott varit bästa ingångsläget för att ta sig in i din villa är troligen också där tjuven provar. En övervakningskamera som täcker detta område är optimalt.

Tänk på att följa lager gällande kameraövervakning

Avslutningsvis vill vi påminna om att det är viktigt i samband med placeringen av övervakningskamerorna att se till så att ingen utanför din tomt filmas. Detta är olagligt. Du får alltså inte övervaka delar av grannens tomt, promenadstråk utanför din villa osv.

Relaterade artiklar