Bästa vevradio 2024 – Håll dig underrättad i nödsituationer!

1. Multifunktionell vevradio2. Vevradio med LED-lampa3. Vevradio med campinglampa
Multifunktionell vevradioVevradio med LED-lampaVevradio med campinglampa

Bästa vevradio – En vevradio är en radio som fungerar utan varken ström eller internet. De är speciellt avsedda för att kunna användas vid nödsituationer, men är mycket vanliga vid vandring och andra friluftsaktiviteter. De hjälper dig att hålla dig uppdaterad och få tillgång till nödvändig information vid behov. 

Vad behöver du ha i åtanke vid köp av en vevradio och vilka funktioner bör du leta efter? Vi hjälper dig i valet och kvalet och listar tre olika modeller av bästa vevradior 2022! 

Topp 3 vevradior bäst i test 2024

1.Vår vinnare! Multifunktionell vevradio

 • LED-belysning och FM-radio 
 • Kan laddas på flera sätt 
 • Prisvärd 
 • Underrättar med alla typer av nyheter 

Vinnaren av vår topplista är denna multifunktionella vevradio. Detta är en vevradio som erbjuder många olika smarta funktioner vid nödsituationer som exempelvis strömavbrott. Vevradion är utrustad med en praktisk LED-belysning med tre starka lampor som ger dig ett väldigt klart ljus ifall du befinner dig i mörker eller vid ett strömavbrott. 

Du behöver heller inte oroa dig över att denna radio ska få slut på batteri. Detta då du enkelt kan ladda den på det sätt du föredrar. Du kan välja att ladda radion med en USB kabel som du får med vid köp, men du kan även ladda den med hjälp av solceller och genom att veva på radion.  

Den är även utrustad med en USB-port där du kan ladda dina enheter vilket är perfekt vid situationer där du inte har tillgång till någon ström. Ännu en stor fördel med denna vevradio är att den har en inbyggd FM-radio.  

2. Vevradio med LED-lampa – Bäst design! 

 • LED-belysning 
 • Ladda med veven, solceller eller USB-kabel 
 • Snygg design 
 • FM-radio 

Vevradio med LED-lampa är en perfekt vevradio för flera olika tillfällen. Den är försedd med en hel del smarta funktioner som kan underlätta din utomhusvistelse. En av fördelarna är att den kan laddas på tre olika sätt. Du kan använda en USB kabel när du är hemma, ladda den via solceller om du befinner dig utomhus eller genom veven på sidan av radion.  

Med denna vevradio får du gott om belysning med hjälp av den inkluderade LED-lampan. Den har även en FM-radio där du kan lyssna på musik och går även att använda vid laddning av din mobiltelefon eller andra elektroniska enheter. 

Med denna radio kan du hålla dig uppdaterad oavsett om du befinner dig långt ute i skogen eller hemma mitt i ett strömavbrott.  

3. Vevradio med campinglampa – vevradio och campinglampa i ett! 

 • 8 stycken lampor 
 • Kan laddas på flera sätt 
 • FM-radio 
 • USB port 

Denna Vevradio med campinglampa är ett perfekt alternativ för dig som gillar att spendera tid i skogen, då det är en vevradio och campinglampa i ett. 

Vevradion är försedd med många funktioner speciellt anpassade för campingturer. Den är försedd med 8 stycken lampor som ger dig ett mycket bra ljus i mörker. Det finns även en FM-radio inkluderad där du kan lyssna på dina favoriter, vart du än befinner dig.  

Vevradion kan dessutom laddas på flera olika sätt. Du kan använda dig av USB-porten som finns på vevradion, men du kan även ladda den med hjälp av solceller eller genom att veva på veven.  

Denna multifunktionella modell kommer alltid hålla dig om ryggen, då den ser till att du har gott om ljus och fulladdade batterier. Dessutom så kommer den upplysa dig om alla nyheter och viktiga händelser som kan vara nödvändiga för dig att bli upplyst om när du är ute i naturen. 

3 vanliga frågor om vevradior: 

Vad är en vevradio? 

En vevradio är en radio som inte är beroende av varken ström eller batterier. Du laddar dem tack vare att veva på veven eller genom solceller. Med hjälp av veven och solcellerna skapas en energi som sedan håller igång radion. De flesta modeller har även en USB port. På så sätt kan du smidigt ladda den i hemmet, innan du ska ut på dina friluftsaktiviteter.  De är perfekta att använda vid en nödsituation eller för att kunna hålla koll på nyheter. 

Varför behöver jag en vevradio? 

Om du råkar hamna i en nödsituation är det bra om du har en kanal där du kan få reda på nödvändig information och om din telefon inte har några batterier. Detta är speciellt bra om du befinner dig ute i naturen och inte har tillgång till el eller teknik. 

En vevradio är även ett bra alternativ vid exempelvis strömavbrott, som gör att du fortfarande kan ta del av nödvändig information även om du inte har någon el hemma. En del modeller är även utrustade med funktioner där du får tillgång till andra fördelar som belysning eller tillgång till att kunna ladda din mobiltelefon.  

Hur mycket kostar en vevradio? 

Detta varierar ganska stort beroende på vilken modell du väljer. Då en del modeller av vevradior försedda med mer avancerade funktioner kan det göra att priset varierar en del. Kvalitet och märke har även här en stor påverkan. De kan kosta allt ifrån 300 kronor upp emot 1000 kronor. Välj en radio utifrån din budget och de egenskaper du önskar att just din vevradio behöver besitta. 

Källor: 

https://www.bast-i-test.se\tester_pa_basta/vevradio.html

https://friluftskoll.se\vevradio-test-2021/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa vevradio

CDON
Teknikproffset
Prisjakt
Pricerunner