Bästa säkerhetsgrind för barn 2023 – Ger ditt barn en optimal säkerhet i hemmet!

1. BabyDan MultiDan Säkerhetsgrind2. BOZZ Soft Flexi Gate Säkerhetsgrind3. BabyDan Flex XL
BabyDan MultiDan SäkerhetsgrindBOZZ Soft Flexi Gate SäkerhetsgrindBabyDan Flex XL

Bästa säkerhetsgrind för barn – När ditt barn kan börja krypa och gå är det viktigt att ditt hem är säkert för ditt barn att vistas i. Genom att montera upp en säkerhetsgrind kan du stänga av en del utrymmen i ditt hem som du inte vill att ditt barn ska ha tillgång till. Detta gör att ditt hem blir betydligt säkrare ifrån olyckor och skador. 

En säkerhetsgrind är otroligt enkel att båda använda och montera upp. Det finns väldigt många olika varianter och modeller på marknaden att välja mellan. Här nedan listar vi de bästa säkerhetsgrindarna för barn! 

Topp 3 säkerhetsgrindar för barn bäst i test 2023 

1.Vår vinnare! BabyDan MultiDan Säkerhetsgrind 

 • Simpel modell 
 • Quick release-funktion 
 • Enkel att montera upp/ner 
 • Kan öppnas åt båda hållen 

Vinnaren av vårt test är den multifunktionella säkerhetsgrinden BabyDan MultiDan . Detta är en väldigt simpel modell till utseendet, men besitter en hel del smarta funktioner och är en stor kundfavorit. Grinden är tillverkad av metall och är tillgänglig i en vit färg. Detta gör att den passar in i de flestas hem.  

Säkerhetsgrinden är försedd med en smart funktion som kallas quick release-funktion. Med denna funktion får du möjlighet att kunna ta av grinden på ett smidigt sätt. Detta är fördelaktigt när du exempelvis får besök av barn, eller om du vill kunna förflytta grinden mellan olika rum.  

Säkerhetsgrinden går att öppna åt båda hållen och det kan dessutom göras med endast en hand. Grinden passar perfekt för öppningar som har ett mått mellan 62,5 – 106,8 centimeter och grinden har en total höjd på 72 centimeter.  

2. BOZZ Soft Flexi Gate Säkerhetsgrind – Användarvänlig! 

 • Smidig att förvara 
 • Enkel att montera upp samt öppna/stänga 
 • Stilren modell 
 • Maxbredd: 110 cm 

BOZZ Soft Flexi Gate  är ett perfekt val för dig som letat efter en säkerhetsgrind som är mycket användarvänlig. Denna säkerhetsgrind är även väldigt stilren och är tillgänglig i en fin vit färg. Den fungerar utmärkt att användas vid dörröppningar och i trappor, och de rum där du inte vill att ditt barn ska vistas i.  

Den är mycket enkel att både montera upp samt att öppna och stänga, vilket gör den till en stor favorit för många. Säkerhetsgrinden är även otroligt smidig att förvara när den inte kommer till användning, då du enkelt kan rulla ihop den och förvara den i ett skåp. Denna grind har en maxbredd på 110 centimeter och har en total höjd på 89 centimeter 

3. BabyDan Flex XL – För bredare öppningar! 

 • Passar bredare öppningar 
 • Smidig att ta ner 
 • Montera upp på väggen/dörrkarm 
 • Enkel förvaring 

BabyDan Flex XL är perfekt för dig som vill ha en säkerhetsgrind vid bredare öppningar. Detta kan exempelvis vara bredare trappor, en braskamin eller en större rumsöppning. Säkerhetsgrinden har 4 sektioner och en grindöppning och den är väldigt enkel att montera upp på väggen med hjälp av de tillhörande väggfästen som du får med vid köp. Om du inte vill sätta upp grinden mot väggen kan du även montera den direkt mot dörrkarmen.  

När säkerhetsgrinden inte kommer till användning är den enkel att förvara då du kan vika ihop den på ett smidigt sätt som gör att den inte tar upp onödig plats. BabyDan Flex XL är väldigt anpassningsbar och kan täcka öppningar från 90 – 278 centimeter och har en total höjd på 71 centimeter.  

3 vanliga frågor om säkerhetsgrindar: 

Vad är en säkerhetsgrind? 

En säkerhetsgrind används i hemmet för en ökad säkerhet. Det är en slags barngrind man kan sätta upp runt om i hemmet, vid dörröppningar eller trappor som man inte vill att barnen ska kunna komma åt.  

Med en säkerhetsgrind behöver du exempelvis inte oroa dig över att ditt barn ska klättra upp för trappan utan din uppsikt. Risken för olyckor och andra skador minskar och ditt barn får en mycket tryggare vistelse i hemmet och kan röra sig runt om på alla ytor som du tillåter. 

Vad ska jag tänka på vid köp av en säkerhetsgrind? 

Innan du köper en säkerhetsgrind är det viktigaste att du mäter området där du tänkt att placera den på. Det finns modeller som är anpassade för mindre dörröppningar och även modeller som passar till större utrymmen. Ibland går det även att köpa till en förlängare om grinden inte når från kant till kant.  

Någonting som också är bra att tänka på vid köp är att se hur grinden öppnas och stängs. En del säkerhetsgrindar går endast att öppna åt ett håll medan andra kan öppnas åt båda hållen. Om du tänkt placera säkerhetsgrinden vid ett trångt utrymme är detta speciellt bra att ha koll på innan för att få så många öppningsmöjligheter som möjligt. 

Olika modeller monteras även upp på olika sätt, du kan välja bland modeller som monteras upp med hjälp av gångjärn, de som öppnas uppåt eller som rullar ihop. Det viktigaste är att tänka på platsen där säkerhetsgrinden ska monteras upp och att du ser till att just din öppning eller utrymme passar för det monteringsätt du väljer. 

Hur länge behövs en säkerhetsgrind användas? 

Detta varierar från barn till barn och är någonting du själv måste avgöra, när du känner att det inte längre behövs en säkerhetsgrind. Det beror både på vart grinden är placerad och på dina barn. Det är vanligt att små barn pillar och stoppar föremål i munnen de inte borde. Om du tänkt använda säkerhetsgrinden för att hindra barn att komma in i ett specifikt rum där det finns en risk för olyckor, kan de vara bra att använda grinden upp till att dina barn är cirka 2 år gamla.  

Om säkerhetsgrinden används för att hindra ditt barn från att krypa upp för trappan skadar det inte att ha kvar den ett längre tag. Då kan det vara en god idé att ha kvar säkerhetsgrinden tills ditt barn kan gå upp och ned för trappor själv utan problem.

Källor: 

https://xn--bst-i-test-q5a.co/basta-sakerhetsgrinden/

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/barngrind

 Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa säkerhetsgrind för barn

Babyland
Jollyroom
Prisjakt
Pricerunner