Bästa cykelhjälm 2024 – Skydda dig under dina cykelturer!

1. Hövding 3.02. Specialized Chamonix MIPS3. Hjälm Livall BH62 NEO
Hövding 3.0Specialized Chamonix MIPSHjälm Livall BH62 NEO

Bästa cykelhjälm – När du är ute på cykeltur i naturen behöver du skydda ditt huvud ifall du skulle trilla av cykeln och råka ut för en olycka. Med en hel uppsjö av olika cykelhjälmar kan det vara svårt att veta vad för slags hjälm du behöver för största möjliga skydd.  

Vilka funktioner bör du kika lite extra efter och hur vet du att du valt rätt storlek? Vi hjälper dig hitta den bästa cykelhjälmen för dig utefter dina behov!  

Topp tre cykelhjälmar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Hövding 3.0 

 • Automatisk aktivering 
 • Meddelar dina ICE-kontakter vid olycka 
 • Skymd design 
 • Smutsavvisande och vattentät 

Hövding 3.0 är en otroligt säker cykelhjälm som skyddar ditt huvud om du skulle råka ramla av cykeln. Någonting många uppskattar med denna cykelhjälm är att den inte syns eller ser ut som en klassisk cykelhjälm. 

Man kan jämföra Hövding 3.0 med en airbag, då de fungerar på ungefär samma sätt. Cykelhjälmen är konstruerad som en slags krage som du knäpper fast runt halsen. Sensorn som sitter inuti kragen mäter ditt rörelsemönster och kommer aktiveras om en olycka skulle inträffa. Kragen blåses upp på 0,1 sekunder och skyddar därför ditt huvud omedelbart. Den är även otroligt smidig att båda ta av och sätta på, och det med hjälp av en dragkedja.  

Denna cykelhjälm är även försedd med flera andra smarta funktioner. Den är smutsavvisande och vattentät för oväntade väderlekar. Ytterligare en funktion är att du kan ansluta din telefon med hjälp av Bluetooth. Här kan du ställa in för att meddela dina ICE-kontakter om du skulle råka ut för en olycka. Du får även en påminnelse när cykelhjälmen behöver laddas och en analys av din cykeldata. 

2. Specialized Chamonix MIPS – Med MIPS insats! 

 • Två olika storlekar 
 • Tillverkad tillsammans med hjärnkirurger 
 • Försedd med reflexer 
 • Går att justera för bekväm passform 

Specialized Chamonix MIPS  är en säker cykelhjälm i en snygg mattsvart design. Detta är ett väldigt prisvärt alternativ som garanterar gott om skydd för ditt huvud. Denna cykelhjälm finns tillgänglig i två olika storlekar – S/M och M/L. Tack vare detta kan du garanterat hitta en storlek som passar dig.   

Specialized Chamonix MIPS är försedd med en del goda egenskaper. Till och börja med så har de arbetat tillsammans med hjärnkirurger för att göra denna hjälm så säker som möjligt.  Hjälmen har en MIPS insats som minskar rotationsskador och hjärnskakningar som kan förekomma vid olyckor.  

Med denna hjälm får du även en mycket god ventilation. Det kan vara väldigt skönt och uppskattas av många användare då det är enkelt att lätt bli varm när man cyklar. Ännu ett plus med denna cykelhjälm är att den är försedd med reflexer som även ökar din säkerhet betydligt i mörker. Du kan dessutom enkelt justera remmarna för att få en så bekväm passform som möjligt.  

3. Hjälm Livall BH62 NEO – Goda ventilationsmöjligheter! 

 • Onesize M/L 
 • Stilren och luftig design 
 • Fjärrkontroll som kopplas på styret 
 • Flera smarta funktioner med Bluetooth 

Med Hjälm Livall BH62 NEO får du en bekväm hjälm som gör din cykeltur mycket säkrare. Denna hjälm är otroligt luftig samtidigt som du får maximalt med skydd. Under sommaren och tyngre cykelturer kommer denna hjälm låta dig andas då den är försedd med hela 25 ventiler.  

Hjälmen är väldigt lätt och har en snygg svart och röd design i storleken M/L. När du köper denna hjälm får du med en fjärrkontroll som du kan koppla på ditt styre. Med denna fjärrkontroll får du möjlighet till flera funktioner när du kopplar den till din telefon via Bluetooth.  

Du kan ta emot samtal, lyssna på musik och ta dig till okända platser med hjälp av en röst-navigering. Om du skulle råka ut för en olycka så kan du även skicka iväg ett SOS-alarm till dina kontakter. Är du ute efter en cykelhjälm med ett flertal smarta funktioner är detta valet för dig! 

3 vanliga frågor om cykelhjälmar: 

Hur ofta bör jag byta ut min cykelhjälm? 

Om din hjälm har fått ta emot många slag eller om den tappats från höga höjder bör du se efter ifall det kan vara dags att byta ut den. Det bör göras då en skadad hjälm inte längre kommer kunna ge dig det ultimata skyddet.  

Hur ska en cykelhjälm sitta? 

För att din cykelhjälm ska kunna skydda ditt huvud är det viktigt att den sitter rätt. Hjälmen bör självklart vara bekväm men det är även viktigt att den täcker så mycket av ditt huvud som möjligt. När du väl knäppt på hjälmen på huvudet, ska det inte gå att kunna vicka på den alltför mycket åt sidorna. Då kommer cykelhjälmen inte kunna ge dig det önskade skyddet om du skulle ramla.  

Vad bör du tänka på innan köp? 

Många väljer att köpa cykelhjälmar från kända tillverkare med lång erfarenhet för att kunna garantera både kvaliteten och hållbarheten. Tänk även på vad för slags hjälm du vill cykla med. Du kan välja mellan klassisk hjälmar med rem under hakan, men även kragar som fungerar som en airbag.  

Välj även rätt storlek, inte för liten och inte för stor för att du ska kunna säkerställa en optimal säkerhet. Om du dessutom är ute efter några smarta funktioner som att exempelvis kunna koppla ihop din telefon med hjälmen finns det flera modeller med dessa utmärkande funktioner att välja mellan. 

Källor: 

https://konsumentmagasinet.se/basta-cykelhjalmarna/

https://testat.nu/cykelhjalm/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa cykelhjälm

TCM
Elcykelvaruhuset
Prisjakt
Pricerunner