Bästa babyvakten 2024 – få en större trygghet när din bebis sover!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Owlet Smart Sock 3 Babymonitor2. Miniland Digimonitor 3.5″ Plus Babymonitor3. Padwico babyvakt 850
Owlet Smart Sock 3 BabymonitorMiniland Digimonitor 3.5Padwico babyvakt 850

Bästa babyvakten – Som en nybliven förälder finns det alltid något att oroa sig för, och när det gäller säkerheten för ditt barn vill du alltid göra det bästa valet. En babyvakt kommer att ge dig tryggheten att din bebis är säker medan du befinner dig i ett annat rum. På marknaden finns det ett stort utbud av babyvakt-produkter, allt från babyvakter som mäter barnets andning, till de som har ljud och även babyvakter som har en app inkopplad.

Vi har i vår topp 3 lista valt ut den bästa babyvakten. Vi valde Owlet Smart Sock 3 Babymonitor som vår vinnare som både mäter barnets hjärtfrekvens, syrehalt och sömn. Fortsätt att läsa för att veta mer, och vilka andra alternativ som fått de andra två platserna på vår topplista.

Topp 3 babyvakter bäst i test 2024

1. Vinnare! Owlet Smart Sock 3 Babymonitor

 • Mäter hjärtfrekvens, syrehalt och sömn
 • Kontrollerad via en app
 • Full laddning på 90 minuter
 • Varnar dig om något är fel

Att kunna sova när din bebis sover är guld värt, men inte alltid lätt om du som nybliven förälder oroar dig över ditt barns säkerhet. Owlet Smart Sock 3 Babymonitor är en babyvakt som gör det enklare för dig att sova säkert eller befinna dig i ett annat rum när du bebis sover. Den gör det möjligt för dig att följa ditt barns värden i realtid, och mäter både hjärtfrekvens, syrehalt och sömn. Skulle barnets värden avvika kommer Owlet att varna dig via appen och även basstationen, vilket är varför denna är vår självklara vinnare!

Laddningen sker snabbt på 90 minuter, men på 20 minuter laddas den upp till 8 timmar. Du placerar en sock kring barnets fot för att göra mätningen. Den kommer med 4 sockar, med 2 vänsterfötter och 2 högerfötter i två storlekar. Du kan använda den på bebisar mellan 2,3-13,6 kilo och upp till 18 månaders ålder.

2. Miniland Digimonitor 3.5″ Plus Babymonitor – Tvåvägsteknik så du kan kommunicera med ditt barn!

 • Uppladdningsbara batteri
 • Tvåvägsteknik
 • 250 meter räckvidd
 • Kommer med en app

Miniland Digimonitor 3.5″ Plus Babymonitor erbjuder en tvåvägsteknik så du alltid kan lyssna på ditt barn, men även kommunicera med ditt barn genom babyvakten. Den kommer även med en vibrationsfunktion som ger dig tysta varningar. Babyvaken fungerar genom en app, där du kan hålla koll på barnet via mobilen, surfplattan eller datorn. Den har även en nattlampa som ger barnet komfort.

För att du ska kunna se barnet eller barnen i detalj har den också en 4-lägeszoom. Det är perfekt för dig som vill lämna barnen i rummet lekandes medan du exempelvis städar huset, men fortfarande vill ha en översikt över barnet. Miniland Digimonitor 3.5″ Plus Babymonitor kommer också med LED-varningslampor som signalerar om ett ljud detekteras.

3. Padwico babyvakt 850 – Funktionell med räckvidd på 500 meter!

 • Låg strålningsgrad
 • Räckvidd på 500 meter
 • Visar temperaturen i barnets rum
 • Talfunktion

Padwico babyvakt 850 är en stilren och funktionell babyvakt som gör det enkelt att hålla koll på barnet när du inte är i rummet. Den har en räckvidd på 500 meter i öppna utrymmen, och har en låg strålningsgrad. Det finns en nattlampa på denna och den har även en indikator som visar vilken temperatur det är i barnets rum i realtid. Padwico babyvakt 850 fungerar helt utan någon störning och har en automatisk sökfunktion.

På föräldrarenheten finns det nivåmätare och lysdioder. När batteriet är lågt varnar den om detta på både föräldrarenheten och babyenheten. Du kan justera mikrofonen på babyenheten, och tack vare talfunktionen kan du dessutom prata med ditt barn. Föräldrarenheten har också ett smart vibrationsalarm och babyvakten kommer i två olika färger, svart eller vit.

Tre vanliga frågor om babyvakter:

Vart borde jag placera min babyvakt?

Det är viktigt att du placerar din babyvakt i närheten av vart barnet sover så den kan larma när barnet vaknar. Beroende på vilken modell det är kan de placeras direkt vid sängen och det finns även babyvakter som kommer med spännen så du kan hänga upp den.

Vad borde jag tänka på vid köp av babyvakt?

Utgå från ditt egna behov när du köper en babyvakt. Kanske har du flera barn och då kan det vara värt att köpa en som har olika zoom lägen så du kan för en bred överblick i rummet. Vill du istället kunna mäta av barnets sömn och hjärtfrekvens? Då är det en god idé att välja en babyvakt med dessa funktioner. Du bör även välja en som har en lång batteritid, och som är enkel att använda.

Hur lång räckvidd har en babyvakt?

Det beror lite på vilken modell du köper De flesta är konstruerade för att ha en lång räckvidd, vilket även de produkter vi har valt i vår topplista besitter. Padwico, vårt tredjehandsval, har en räckvidd på hela 500 meter. Innan du köper en babyvakt bör du därför kolla vilken räckvidd den har.

 

Vad vi haft i åtanke när vi valt produkterna till vår topplista

En babyvakt är till för att göra livet enklare som en förälder, därför har vi valt tre babyvakter som är användarvänliga, har vitala säkerhetsfunktioner och lätta att ansluta till ditt barn. De babyvakter på vår lista ger alla en varning när barnet vaknar eller rör sig så du kan känna dig säker.

Säkerheten är självklart det allra viktigaste, vilket är varför vi enbart har valt babyvakter som fått bra recensioner och står högt upp i popularitet på marknaden. Vi har också haft extra funktioner och priset i åtanke när vi valt ut produkterna. En babyvakt är utan tvekan en bra investering som kommer göra livet som småbarnsförälder mycket enklare!

Referenser och länkar:

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/babyvakt

https://www.test.se/babyvakt-video/

Vi har jämfört babyvakter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Babyshop
Babyland
BabyV
Stor&Liten