Bästa andningslarmet 2024 – Sov tryggt och säkert, med ett andningslarm nära ditt barn!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Owlet Monitor Duo 32. Angelcare Rörelsemonitor Video AC3273. Snuza Hero MD
Owlet Monitor Duo 3Angelcare Rörelsemonitor Video AC327Snuza Hero MD

Bästa andningslarmet – Ett andningslarm är en bra investering för dig som vill kunna sova tryggare om natten och ha en digital barnvakt som håller koll på ditt barns andning och rörelser. På marknaden finns det idag mängder av olika larm, som har utvecklats med lite olika funktioner och inställningar.

Fördelen med ett andningslarm är att en sensor eller själva larmen placeras på ditt barn, för att larmet i sin tur ska kunna hålla koll på ditt barns rörelser och larma om ditt barn ligger stilla för länge. Vi har letat fram marknadens bästa andningslarm, där du kan välja den som passar dig bäst och som även har en prislapp som passar din budget.

Topp 3 andningslarm bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Owlet Monitor Duo 3

 • Komplett set
 • Ansluts till telefonen
 • Enkel användning
 • Kamera med 4 x zoom

Detta kompletta set innehåller allting som du behöver för att du ska kunna känna dig trygg med att lämna ditt barn ensam i barnkammaren under natten. Owlet Monitor Duo 3 ansluts enkelt till din telefon för att du ska kunna kolla till ditt barn och larmets avancerade kamera, kan zoomas in fyra gånger.

Monitor Duo 3 är det allra första andningslarmet som vakar över ditt barn och känner av ditt barns hjärtfrekvens. Inkluderad mätare fäst enkelt runt ditt barns fot. Om mätaren skulle upptäcka någonting som avviker, signalerar den både till din mobil och basstation. Letar du efter ett mer avancerat och komplett system är denna modell från Owlet perfekt.

2. Angelcare Rörelsemonitor Video AC327 – Enkel att använda

 • Digital barnvakt
 • Stor LCD-skärm
 • Placeras nära ditt barn
 • Med rörelsesensor

Angelcare har tagit fram denna Rörelsemonitor Video AC327 som är mycket enkel att använda. Monitorn är utrustad med en extra stor LCD-skärm som gör det enklare för dig att hålla koll på ditt barn, men oroa dig inte. Om du har ögonen på annat håll, känner monitorn av ditt barns andning och rörelser för att du ska kunna sova lugnt och bättre.

Rörelsedetektorn placeras under ditt barns madrass och larmar snabbt dig om den inte känner av några rörelser eller andning på 20 sekunder. En mycket pålitlig modell som är mycket multifunktionell.

3. Snuza Hero MD – Fäst den på ditt barns blöja!

 • Upptäcker rörelser
 • Vibrationsindikator
 • Larmar efter 20 sekunder
 • Batteridriven

Detta smarta andningslarm Hero MD från Snuza, har en praktisk form som gör den mycket enkel att använda. Du fäster sensorn vid blöjan eller byxorna som ditt barn bär och den läser sedan av ditt barns rörelser och andning.

Om den inte upptäcker någon rörelse på 15 sekunder vibrerar den och om ditt barn rör sig återgår den till övervakningsläge. Om det går ytterligare 5 sekunder utan rörelser kommer Hero MD att larma din enhet.  Larmet drivs av batterier, vilket gör att du inte ständigt behöver ladda maskinen. Ett mycket effektivt och prisvänligt val.

Tre vanliga frågor om andningslarm för barn:

När ska man använda ett andningslarm?

Ett andningslarm eller rörelselarm är perfekt att använda under småbarnsåren, när ditt barn börjar sova mer självständigt eller sover i ett annat rum. Du behöver då inte ständigt kolla till ditt barn, utan kan lita på att denna digitala barnvakt vakar över ditt barn när du själv sover.

Hur fungerar ett andningslarm?

Ett andningslarm har en inbyggd sensor som känner av ditt barns rörelser, hjärtfrekvens eller andning. Sensorn placeras nära eller på ditt barn och mäter sedan av avvikelser som kan vara ett tecken på att ditt barn slutat andas.

Vad ska man tänka på vid köp av andningslarm?

Det viktigaste är att larmet är enkelt att använda och gärna att det är en mer komplett modell som kan brukas både under dagen och natten. Övervakningskamera som du kan zooma in och en separat sensor som placeras nära ditt barn ger en pålitlig och effektiv maskin.

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Vi vill att du ska känna dig bekväm med att lämna ditt barn under tuppluren eller natten, för att kunna fokusera på din egen nattsömn. Att vara förälder kräver mycket energi och sömnlösa nätter kan ibland kännas som att det går hand i hand med småbarnsåren. Men med ett andningslarm kan du sova tryggt på natten och fokusera på annat under dagen när din lilla guldklimp vilar.

Det finns mängder av olika typer av larm som du kan köpa, där de flesta fokuserar på att upptäcka och hålla koll på ditt barns rörelser. Detta för att säkerställa att ditt barn andas och ligger bekvämt under natten. Du behöver inte ständigt vakna till och titta till hur ditt barn mår. Någonting som många nyblivna föräldrar drömmer om.

Men att välja rätt andningslarm kan vara knepigt, så vi har därför satt samman denna topplista med tre modeller som vi tycker står ut från mängden och är en säker och trygg investering. När vi valde ut vilka andningslarm vi skulle inkludera var det viktigt för oss att ta med larm i lite olika prisklasser och med olika funktioner, för att du ska kunna göra ett bra val.

Gör en investering som kommer få dig att sova gott om natten. För att du ska ha ork och energi varje dag för att kunna njuta av småbarnsåren till fullo!

Länkar och referenser

Alla andningslarm och barnsäkerhetsprodukter hos Babyshop