Bästa elektroniska dörrlåset 2024 – håller ditt hem säkert!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Yale Doorman L3 Family2. Danalock V3 Scandi3. Yale Linus Family
Yale Doorman L3 FamilyDanalock V3 ScandiYale Linus Family

Bästa elektroniska dörrlåset – Med en stressig vardag som är fylld med bestyr, kan det hända att man glömmer att ta med sig nyckel. Med ett elektroniskt lås behöver du aldrig mer oroa dig för om nyckeln ligger i väskan eller är kvar på köksbordet. Många elektroniska dörrlås kan nämligen låsas upp både med hjälp av kod, bricka eller din mobiltelefon.

För att göra processen enklare är det viktigt att låset snabbt går att installera och att låset är lätt att använda. Dessutom kommer många lås med andra funktioner och kan styras via varumärkets app, vilket gör att du kan öppna dörren för hantverkare eller om dina vänner är lite tidiga och du inte har hunnit hem.

Vi listar marknadens tre bästa elektroniska dörrlås enligt våra egna jämförelser. Kika då framförallt på Yale Doorman L3 Family, som vi har utsett till den vinnande modellen!

Topp 3 elektroniska dörrlås bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Yale Doorman L3 Family

 • Kan låsas upp med mobilen
 • Flera smarta funktioner
 • Enkel att montera
 • IP55-klassning

Det något mer avancerade elektroniska dörrlåset Doorman L3 Family från Yale, är den vinnande modellen på vår topplista. Detta då låset är både enkelt att installera, har mängder av smarta inbyggda funktioner och varje familjemedlem kan själv avgöra om de vill öppna dörren med kodlås, bricka eller mobiltelefonen. Vad mer kan man önska från ett dörrlås?

Låset är också IP55-klassad, vilket innebär att den besitter samtliga säkerhetsfunktioner och är väderbeständig. En annan stor fördel är också att dörrlåset kan monteras på de flesta dörrar från 1980-talet, vilket gör att den är ett perfekt för många hushåll!

2. Danalock V3 Scandi – Styrs med hjälp av app!

 • Kan låsas upp utan nyckel
 • Batteridriven
 • Batteriindikator
 • Enkel installation

Letar du efter ett elektroniskt dörrlås som är enkel att installera och som kan låsas upp med mobilen? Då kommer V3 Scandi från varumärket Danalock att vara ett mycket bra val. Låset har en enklare konstruktion, men som dock inte gör låset mindre säkert att använda.

Låset känner av när din mobil är i närheten och låser då automatiskt upp dörren. Dörrlåset drivs med hjälp av batteri och tack vare en inbyggd batteriindikator, kan du alltid hålla koll på hur mycket laddning som kvarstår. En prisvänlig modell som vi starkt rekommenderar!

3. Yale Linus Family – Perfekt för lägenheten!

 • Lås upp med kod eller mobilen
 • Trådlös knappsats
 • Inkluderad Wifi-hub
 • Passar de flesta dörrar

Linus Family från varumärket Yale är ett praktiskt elektroniskt dörrlås, som är utrustad med en trådlös knappsats och kan även låsas upp med hjälp av din mobiltelefon. Inkluderad Wifi-hub gör användningen mycket enkel och fjärrstyrd.

Installationen av Linus Family är också den mycket enkel. Låset kan monteras på de flesta dörrar och är utrustad med Yale Connect. Detta ger dig möjligheten att manövrera låset, även när du inte är hemma. Kanske för att öppna till dina hantverkare eller vänner som ska bo i din lägenhet tillfälligt när du är bortrest? Spendera din tid på viktigare saker än att behöva anpassa dig till vardagssituationer med Linus Family!

Tre vanliga frågor om elektroniska dörrlås:

Varför bör man använda ett elektroniskt dörrlås?

Ett elektroniskt lås ger dig mängder av fördelar. Framförallt underlättar det öppning av dörren, då du inte längre behöver komma ihåg att ta med dig nyckel. Detta gör även elektroniska dörrlås perfekt för dig med barn eller som ofta har gäster på besök.

Vilka funktioner behöver låset ha?

Det är framförallt viktigt att låset är enkelt att montera om du inte är särskilt händig. Som tur är så kräver de flesta elektroniska dörrlås ingen tidigare erfarenhet och du kan också kika på vår topplista om du garanterat vill säkerställa att dörren är enkel att installera. Vi listar de tre modeller som vi tycker särskilt mycket om!

Hur öppnar man ett elektroniskt dörrlås?

Hur det elektroniska dörrlåset öppnas, beror lite på vilket typ av lås som du köper. Men det är antingen en eller flera av följande val. De flesta moderna lås kan öppnas med hjälp av mobiltelefonen, men också med hjälp av bricka eller kod. Välj ett lås baserat på hur din boendesituation ser ut och vilka funktioner som du prioriterar att låset ska besitta.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna sätta samman denna topplista har vi valt att jämföra marknadens utbud av elektroniska dörrlås, samtidigt som vi har läst recensioner och utlåtanden om olika modeller på marknaden. De tre dörrlås som vi slutligen inkluderade säljs för lite olika priser och har lite olika funktioner, men är samtidigt enkla att installera och praktiska att använda. Så gör ett val som passar dig.

Med ett elektroniskt dörrlås behöver du aldrig mer oroa dig för om du har med dig nycklarna. Du behöver heller inte bära runt på en väska att ha nycklarna i. De flesta elektroniska kodlås kan nämligen öppnas antingen med kodlås eller din mobiltelefon. Gör vardagen mer praktisk och underlätta även besök från dina nära och kära. Med ett enkelt knapptryck kan du öppna dörren för dem, om du ännu inte hunnit hem.

Länkar och referenser

https://test-vergleiche.com/sv/elektrisches-tuerschloss-test/
https://smartworld.idg.se/2.38606/1.668137/smarta-las-test
https://www.hus.se/kodlas-ytterdorr/

Vi har jämfört elektroniska dörrlås avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Kjell&Co