Bästa första hjälpen kitet 2024 – var redo om olyckan väl är framme!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Cederroth Första hjälpen kit2. Housegard Första Hjälpen-väska Family3. Nexa första hjälpen
Cederroth Första hjälpen kitHousegard Första Hjälpen-väska FamilyNexa första hjälpen

Bästa första hjälpen kitet – Ett första hjälpen kit är något som du borde ha tillgängligt oavsett vart du är. Med ett första hjälpen kit nära till hands kan du hantera skador och olyckor direkt genom att bland annat stoppa blödningar, och motverka infektering i sår genom att rengöra såret direkt.

Idag finns det ett stort utbud av första hjälpen kit på marknaden. Det finns kit i många olika prisklasser och med olika innehåll. Det som dock är viktigt när det kommer till att välja ett första hjälpen kit är att det är du köper ett med redskap som du kan komma att behöva. En del kit kan vara för små, eller inte innehålla tillräckligt med förband ifall att olyckan är framme.

I vår guide kommer vi att ta upp de 3 bästa första hjälpen kiten under året för att göra det enklare för dig att välja rätt kit för dig!

Topp 3 första hjälpen kit bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Cederroth Första hjälpen kit

 • Harförsta hjälpen instruktioner
 • Lätt att transportera
 • Kommer med alla viktiga produkter
 • Finns i olika storlekar

Att en första hjälpenväska ska vara hållbar och stor nog är viktigt, och det är precis vad Cederroth första hjälpen kit är. Väskan är tålig, robust och den kan klara av tuffa slitningsskador i olika klimat. Den håller dessutom damm, smuts och fukt utomhus, vilket gör det mer hygieniskt för utrustningen. Den innehåller bland annat handskar, andningsmask, sax, plåster, blodstoppare, brännavkylare, sårtvättare, självhäftande plåster och räddningsfilt. Cederroth erbjuder ett första hjälpen kit som kommer i ett flertal olika storlekar för att du ska hitta den som är passande för dig.

En annan fördel med Cederroth kommer med tydliga instruktioner om hur de ska användas, vilket gör att vem som helst kan hjälpa till med första hjälpen vid behov. Den är också synlig på långt håll med sin gröna och gula färg. Alla produkterna är också packade i transparenta plastfickor vilket gör det enkelt att hitta det du behöver i stressande situationer.

2. Housegard Första Hjälpen-väska Family – Perfekt för familjen!

 • Perfekt för hemmet
 • Första hjälpen bok
 • För lindrigare personskador
 • Räddningsfilt

För dig som vill ha ett omfattande första kit i hemmet är Housegard Första hjälpen väska family ett perfekt val. Det är ett första hjälpen kit som är speciellt anpassad för familjer. Den kommer även med en första hjälpenbok med instruktioner hur du bäst använder denna kit om olyckan väl är framme . I detta kit finns allt du behöver för att lindra skador som kan uppkomma i hemmet.

Housegard första hjälpenväska familj kommer med plåster, sax, brännsår gel, mitella, mun-till-mun-mask, pincett, säkerhetsnålar, engångshandskar, räddningsfilt, kylpåse, reflexband, druvsocker, ögon skölj och zink tape.

3. Nexa första hjälpen, komplett förbandsset i rymlig väska, 37 delar – Allt du behöver!

 • Kan lindra mindre till större sår
 • Har en sidficka
 • 37 delar
 • Gel för brännsår

Nexa första hjälpen, komplett förbandsset i rymlig väska, 37 delar är ett mindre första hjälpen kit som ändå har allt du behöver. Det är ett perfekt första hjälpen kit att ha i hemmet, bilen eller när du är ute på resande fot. Detta är en perfekt kit för att exempel kunna lindra mindre brännskador med gelen som är inkluderad. Den finns också engångshandskar i kitet för att du ska kunna hantera situationer på ett så hygieniskt sätt som möjligt. Lådan har en sidficka där du själv kan fylla på med produkter.

I detta första hjälpen kit finns också sterila kompresser och förband, en mun-till-mun mask, engångshandskar, mitella, pincett, sax, säkerhetsnålar, antiseptisk sårtvätt och plåster. Allt du behöver för att kunna hjälpa till om olyckan är framme.

Tre vanliga frågor om första hjälpen kit:

Varför är det viktigt med första hjälpen kit?

Första hjälpen kit kan, om olyckan är framme göra en stor skillnad för att förhindra blödningar och infektioner. Om olyckan väl är framme kan det handla om sekunder för att du ska kunna göra en skillnad. Med ett välfyllt första hjälpen kit kan du också lindra allt från mindre skador som sår och lindra brännskador.

Vart bör man förvara ett första hjälpen kit?

Ett första hjälpen kit borde finnas i varje hem, och det är viktigt att du alltid fyller på det varje gång som det används. Du borde också ha ett kit i bilen. Idag kommer många bilar med ett mindre första hjälpen kit, men det kan vara värt att investera i ett kit som är mer omfattande.

Arbetsplatser måste också alltid ha ett första hjälpen kit. Du borde även ha med dig ett först hjälpen kit om du ska ut i naturen där du annars inte har tillgång till förband. Det är bäst att förvara ditt första hjälpen kit på en plats som är torr och sval. Kitet bör också vara förslutet så att barn inte  ska kunna komma åt den.

Hur väljer jag rätt första hjälpen kit efter behov?

Det finns idag ett stort utbud av första hjälpen kit att välja mellan, olika storlekar och som har olika slags omfattande innehåll. Det finns mindre första hjälpen kit som är perfekta för exempelvis vandringsturer. En produkt som är viktigt att ha i alla första hjälpen kit är tryckband för att stoppa blödning. Detta oberoende på om den är tänkt för hemmet, arbetsplatsen, bilen eller vandringen.

En annan sak som är viktigt att ha i ditt första hjälpen kit är ett andningsskydd. Detta är något som du kan använda för inblåsning om en person har slutat att andas.

Länkar och referenser

Alla första hjälpen kit hos Proffsmagasinet, Babyland och Teknikproffset