Bästa WiFi-dimmern – Skapa mysbelysning hemma på ett enkelt sätt!

Bästa WiFi-dimmern – Mycket av prylarna i hemmet kan idag styras via telefonen. Smart-funktioner och utvecklade modeller gör att du kan tända och släcka lampor, ändra temperaturen eller till och med ladda ditt bilbatteri från soffan. I denna artikel ska vi kika lite extra på WiFi-dimmers, som börjar bli allt mer populära. Dessa kopplas in bakom strömbrytaren och du kan sedan kontrollera ljusstyrkan på ett smidigare sätt.

En bra WiFi-dimmer ska dock vara välbyggd och enkel att använda för att den faktiskt ska vara så funktionell som den utger sig för att vara. Efter noggranna jämförelser av marknadens utbud har vi letat fram två modeller som vi tycker att du ska kika lite extra på. Då framförallt den vinnande modellen Shelly Dimmer WiFi Wlan. Men gör ett val som passar dit hushåll och det du planerar att använda WiFi-dimmern till!

Topp 2 WiFi-dimmers bäst i test

1. Vår favorit! Shelly Dimmer 2 – Kompakt och effektiv!

  • För samtliga ljuskällor
  • Liten och kompakt
  • Enkel att installera
  • Stödjer Alexa och Google Assistant

Med denna nätta och lätta WiFi-dimmer Shelly Dimmer 2, kan du enkelt styra samtliga av hemmets ljuskällor. Manicken går snabbt att installera och kan därefter sammankopplas med både Alexa och Google Assistant, ett perfekt val för dig som vill ha hemmet så modernt som möjligt. Enligt våra jämförelser av marknadens utbud är detta den vinnande modellen på flera plan!

WiFi-dimmern placeras bakom vald strömbrytare och därefter kan du kontrollera lamporna i hemmet från mobiltelefonen. Skapa fredagsmys utan att själv behöva justera ljusskenet manuellt. Shelly Dimmer 2 har designats med en öppen API, vilket gör att den kan integrera med andra system i hemmet.

En annan funktion är att dimmern är sammanlänkad med Shelly-Cloud, vilket gör att du kan justera och kontrollera ljuset i hemmet även när du befinner dig utomlands. Letar du efter en nätt men rejäl dimmer så kommer Shelly Dimmer 2 inte göra dig besviken!

2. Philips Hue Dimmer Switch – Kompakt och effektiv!

  • För Hue-system
  • Batteridriven
  • Kräver ingen installation
  • Räckvidd: 12 meter

Philips har designat denna smarta WiFi-dimmer, Hue Dimmer Switch som är helt batteridriven. Detta innebär att det inte krävs någon installation av kablar och strömbrytaren är magnetisk för att den  ska kunna användas som en fjärrkontroll. Väldigt enkel hantering och som kan justera ljusskenet i hemmet på bara ett knapptryck.

Hue Dimmer Switch har en inbyggd ZigBee, vilket är en trådlös styrning med en mycket låg strömförbrukning. Att investera i en WiFi-dimmer innebär således att du också kan pressa ner din elräkning och sänka kostnaderna. Ett mycket bra val för de flesta hushåll och som dessutom är väldigt prisvänlig.

Tre vanliga frågor om WiFi-dimmers:

Vad är skillnaden mellan WiFi-dimmers och smart-belysning?

WiFi-dimmers är en typ av smart-belysning, vilket är ett samlingsnamn för samtliga ljuskällor som kan justeras med hjälp av din röst eller applikation på mobilen. Helt enkelt ett smartare och bekvämare sätt att få till en skräddarsydd belysning i hemmet som passar dig perfekt. Smart-belysning kan även användas tillsammans med till exempel Alexa eller Google Assistant.

Kan man använda dimmern även manuellt?

De flesta modeller kan också användas manuellt om din mobil har slut på batteri eller om ditt WiFi ligger nere. Detta är helt enkelt för att säkerställa att du alltid kan kontrollera ljuskällorna i hemmet.

Hur fungerar en WiFi-dimmer?

En WiFi-dimmer installeras antingen bakom en strömbrytare eller om den är batteridriven så krävs ingen installation, mer än att den måste sammankopplas med dina ljuskällor. Därefter laddar du ner applikationen som WiFi-dimmern är kompatibel med och sedan kan du börja leka med inställningarna och hur ljusskenet justeras.

Vad vi hade i åtanke när vi valde produkter till topplistan

Att välja rätt belysning i hemmet är väldigt viktigt för att det dels ska bli hemtrevligt, men också för att du må bra. En bra belysning kommer nämligen att påverka både din produktivitet och sinnesstämning. Med en WiFi-dimmer kan du själv justera ljuset i hemmet efter behag och få ett sken som är anpassat efter din typ av aktivitet och rummet du befinner dig i. Skapa en mysbelysning genom ett knapptryck och få ett starkare sken när du jobbar eller pluggar.

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan var det lite extra viktigt för oss att inkludera WiFi-dimmers som är enkla att använda och installera. De modeller vi inkluderade är också kompatibla med flera olika applikationer och gör det enkelt för dig att justera ljusskenet i hemmet från mobilen eller fjärrkontrollen. Gör ett val som passar dig och du kan sedan skapa den perfekta belysningen i hemmet!

Länkar och referenser:

https://www.ikea.com/se/sv/customer-service/product-support/smart-lighting/anvaendning-pub86e6d3b3

https://www.nordichardware.se/sponsrat/smart-belysning-sa-funkar-det.html