Bästa vattenlarmet 2024 – Skyddar ditt hem från vattenskador!

1. D-Link DCH-S1612. Verisure Vattenlarm3. Numa Vattenlarm med 2 givare
D-Link DCH-S161Verisure VattenlarmNuma Vattenlarm med 2 givare

Bästa vattenlarmet 2024 – En vattenskada i hushållet kan bli väldigt kostsamt. Men med en mindre investering kan du säkerställa att dina ledningar under diskbänken eller diskmaskinen inte läcker. Ett vattenlarm är särskilt designat för att upptäcka både fukt och läckage och kommer att larma dig så att det inte uppstår några vattenskador i ditt boende.

På marknaden finns en mängd olika varianter och vi hjälper dig här att göra ett bättre val. Oavsett vart den ska placeras och vilken budget du har, kan du hitta en passande modell på vår topplista!

Topp 3 vattenlarm bäst i test 2024

1. Vår Vinnare – D-Link DCH-S161

 • Vattenlarm med wifi
 • Siren: 90 dB
 • Larmen via appen
 • Kan installeras vid flera vitvaror

Med D-Links vattenlarm DCH-S161 kan du minska risken att du får vattenskador i hemmet markant. Dess smarta och användarvänliga design gör denna modell till en passande investering i mängder av olika hushåll och indikerar eventuellt läckage eller fuktskador direkt i din mobil. Men vattenlarmet indikerar dig även med hjälp av en siren på 90 dB.

Vattenlarmen är utrustat med WiFi och sammankopplas enkelt med din mobila enhet. DCH-S161 är även designad för att kunna användas både under diskbänken eller vid din tvätt- eller diskmaskin, några vitvaror som ofta kan bidra till vatten- eller fuktskador i hemmet.

2. Verisure Vattenlarm – Upptäcker fukt och vattenskador!

 • Notis i mobilen
 • Passar Verisure-larmsystem
 • Enkel att installera
 • Lätt att använda

Vattenlarmet från Verisure är fullt kompatibel för varumärket egna larmsystem och ger dig notiser direkt i mobilen. Detta gör att du kan hålla ditt hem säkert även när du inte är hemma eller är på semester.

Verisures larm är både mycket enkelt att installera och använda, vilket är en stor fördel för dig som inte har tidigare erfarenhet av vattenlarm. Ett passande val för dig med en något högre budget, men samtidigt kommer detta vattenlarm att läsa av flera riskområden i hemmet så att du kan spara pengar i det långa loppet.

3. Numa Vattenlarm med 2 givare – Bevakar två positioner!

 • Fästs med kardborreband
 • Prisvänlig modell
 • Drivmedel: Batterier
 • Kompakt modell

Numas vattenlarm med 2 givare är en mycket prisvänlig och funktionell modell på marknaden. Trots sitt ringa pris är larmet både kompakt och bevakar upp till två positioner samtidigt, för att du ska kunna spara plats under diskbänken.

Vattenlarmet drivs med hjälp av batterier, där drifttiden är längre och utbytet av batteriet är mycket enkelt tack vare smarta kardborrefästen. En prisvänlig modell som passar de flesta hushåll och som förhindrar vattenskador i ditt hem.

Tre vanliga frågor om vattenlarm:

Hur installerar man ett vattenlarm?

Ett vattenlarm behöver inte kopplas samman med dina vattenledningar, utan placeras helt enkelt nära ledningarna för att sedan hålla koll på fuktnivån och upptäcka eventuella läckage från rören. Detta innebär att det inte krävs någon installation eller krånglig montering av vattenlarmet innan det kan börja användas.

Säkerställ dock alltid att larmet är försett med laddade batterier och du kontrollerar dem med jämna mellanrum.

Hur fungerar ett vattenlarm?

Vattenlarmet kommer att fungera liknande en brandvarnare, men är då designad för att upptäcka fukt istället för rök. När vattenlarmet känner av en stigande fuktnivå, kommer den att notifiera dig antingen via en notis i mobilen, genom en siren eller en kombination av båda. Vattenlarmet kommer därför hålla koll på ditt hems vattenledningar så att du inte behöver oroa dig för att en eventuell fuktskada ska uppstå.

Vart kan man använda ett vattenlarm? 

Ett vattenlarm används framförallt nära vattenledningar som kan ha en tendens att läcka. Det är mer vanligt att de placeras antingen under diskbänken, vid en kyl, frys eller nära vattenledningarna till din tvätt- eller diskmaskin.

Men det är helt upp till dig hur många vattenlarm du vill addera i ditt hushåll och eftersom de inte kostar särskilt mycket kommer du få fler fördelar om du förser ditt hem med några stycken. Framförallt områden som du kanske inte alltid håller ögonen på eller vattenledningar som ligger mer gömda.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att vara husägare kan snabbt bli en ganska kostsam historia om du inte håller ditt hem skyddat och investerar i rätt säkerhetsutrustning. Ett vattenlarm kanske kan ses som en ganska onödig pryl, men faktum är att ett vattenlarm kan komma att spara dig massor av pengar i det långa loppet.

Det bästa vattenlarmet för ditt boende beror helt och hållet på vilka typer av vattenledningar som larmet ska placeras nära, vilka typer av funktioner som du prioriterar att larmet ska ha och även då hur din budget set ut. Ett brett utbud på marknaden gör att priset skiljer sig ganska mycket mellan olika modeller och det är då framförallt larmets funktioner som påverkar dess slutliga pris.

Vi har jämfört olika vattenlarm på marknaden och inkluderat de som vi finner mer utmärkande. Skydda ditt hem och investera i ett vattenlarm som passar dig bäst!

Källor och referenser:

https://www.if-sakerhet.se/hem/vattensakerhet/vattenlarm

Vi har jämfört vattenlarm avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Kjell&Co