Bästa skyddsskorna – Perfekt på byggen eller vid renovering!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Solid Gear Revolution Dawn2. Solid Gear Cloud3. Helly Hansen Workwear Magni Low – Nätt design!
Solid Gear Revolution DawnSolid Gear CloudHelly Hansen Workwear Magni Low - Nätt design!

Bästa skyddsskorna – Om du arbetar med tunga lyft eller om det finns risk på din arbetsplats för att fotskador kan inträffa, måste du investera i ett par bra skyddsskor. De ska vara anpassade efter det typ av jobb du vanligtvis utför och ska även sitta bekvämt då du kommer bära skorna under en längre stund.

Vi hjälper dig att välja rätt skyddsskor för dina fötter och listar tre framstående modeller på marknaden som vi tycker att du ska kika lite extra på. Värna om dina fötter och du kommer tacka dig själv ifall en olycka skulle vara framme. Kika framförallt på Solid Gear Revolution Dawn, som vi har utsett till marknadens bästa skyddsskor!

Topp 3 skyddsskor bäst i test

1. Vår vinnare! Solid Gear Revolution Dawn

 • ETPU-teknik
 • Mycket god dämpning
 • Hög komfort
 • Med Nano-tåhätta för extra skydd

Solid Gear Revolution Dawn är ett par kvalitetsskor, som ger ett högt skydd utan att du behöver kompromissa gällande komforten. Skorna är designade med en god dämpningsförmåga, vilket passar dig som står upp många timmar om dagen och har ett aktivt jobb. Inbyggd ETPU-teknik, i kombination med skornas Nano-tåhätta, håller dina tår och fötter skyddade när du arbetar.

Skornas höga komfort kommer från de tredelade sulorna, som skorna är försedda med. Undersulan är tillverkad av slitstarkt gummi som ger dig ett skönt grepp, mellansulan är tillverkad av ETPU-teknik och en tredje mellansula i materialet EVA har inkluderats. Letar du efter ett par skor som är lika snygga och bekväma, som de är funktionella att använda bör du kika på Revolution Dawn från Solid Gear. Dessa skor lämnar ingen besviken!

2. Solid Gear Cloud  – Marknadens lättaste skyddsskor!

 • Ovandel: slitstark mesh
 • Yttersula: EVA-material
 • Luftig modell
 • Skyddsklass: S1

Denna modell Cloud från Solid Gear är tillverkade med lätta material och är ett par luftiga skor med en mycket skön passform. Perfekt för dig som arbetar i varma miljöer och som också står upp större delen av dagen.

Skorna har en direktinsprutad sula av EVA och innersulan är tillverkad av ett material som är både antibakteriell och fuktavledande. Ovandelen är gjord utav slitstark mesh, som gör att dina skor tål yttre slitningar på ett utmärkt sätt. Med ett slitstarkt material och antibakteriella egenskaper håller sig skorna fräscha längre, samtidigt som de är utrustade med skyddsklass S1.

3. Helly Hansen Workwear Magni Low – Nätt design!

 • Teknisk skyddssko
 • Stabil passform
 • Bra dämpningsförmåga
 • Tåhätta i aluminium

Helly Hansen har designat dessa skyddsskor Workwear Magni Low, med tåhätta i aluminium som ger dig extra skydd. Utöver detta har skorna försetts med en mycket god dämpningsförmåga och stabil passform som gör att skorna är en ren fröjd att bära under längre arbetspass.

Dessa skor har försetts med skyddsklass S1P, vilket passar dig som arbetat med att lyfta tunga varor eller där det finns en större risk för att fotskador kan inträffa. Skorna säljs i herr modell i storlekar som sträcker sig från 40 upp till 48. Här får du en teknisk skyddssko som verkligen håller dina fötter säkra och friska!

Tre vanliga frågor om skyddsskor:

När bör man använda skyddsskor?

Ett par skyddsskor kan vara en lågsko, känga eller stövel som skyddar dina fötter när du arbetar. Enligt Arbetsmiljöverket rekommenderas skyddsskor inom flera professionella yrkan, varav arbeten där du lyfter tungt eller arbetat mycket med kroppen. Hur mycket skydd som skorna ska ge, beror dock lite på hur tunga jobb du utför och hur stor risken är för att fotskador ska inträffa.

Hur väljer man rätt storlek?

Det är viktigt att skorna sitter bekvämt och att du väljer rätt skydd på skorna, för att de faktiskt ska göra någon nytta om en olycka skulle inträffa. Överväg därför att testa lite olika typer av skyddsskor, för att sedan kunna göra ett val som är perfekt för ditt yrke och dina fötter.

Vilket material är bäst vid val av skyddsskor?

Materialet som skorna är tillverkade av, är vad som vanligtvis indikerar på hur starkt skydd skorna ger om du skulle råka tappa något tungt på fötterna. Skor med inbyggd tåhätta kommer till exempel att ge adderat skydd och passar då dig som arbetar med tunga lyft. Men det är också viktigt att skorna sitter skönt och att de låter fötterna andas, då du kommer bära dem under långa stunder.

Vad vi hade i åtanke när vi valde produkter till topplistan

Att välja rätt modell av skyddsskor är nödvändigt när du arbetar i miljöer där du ofta lyfter tunga objekt eller det finns risk för att andra saker ramlar på dina känsliga fötter. Med ett par funktionella skyddsskor, kan du skydda tårna vid fallet och därmed minska risken för att de hamnar i kläm.

Men det är också viktigt att skorna är anpassade efter dina fötter, har en skön passform och att de passar för det typ av arbete du planerar att utföra. Tyngre arbeten kräver ett par skor med tåhätta eller likvärdigt skydd och om du utför lite lättare jobb behöver inte skyddsskorna ha samma funktion.

Vi har listat marknads bästa val av skyddsskor enligt våra jämförelser, där du kan göra ett skräddarsytt val som passar dina fötter perfekt!

Länkar och referenser:

https://www.av.se/halsa-och-sakerhet/personlig-skyddsutrustning/forebyggande-att-valja-skyddsutrustning/skyddsskor/

https://www.verktygshandlarn.se/page/arbetsskor-guide

https://mekaren.se/

Vi har jämfört skyddsskor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Proffsmagasinet
Verktygsproffsen