Bästa luftrenaren 2023 – Bättre luftkvalitet i hemmet!

1. Dyson Purifier Hot Cool2. Coway AP-1008CH3. Philips Serie 800
Dyson Purifier Hot CoolCoway AP-1008CHPhilips Serie 800

Bästa luftrenaren – För att dina lungor och din bostad ska må som allra bäst så kommer luftkvaliteten i hemmet att ha avgörande betydelse. Fuktigheten och hur ren luften är kommer därför vara någonting som du bör kika på och försöka balansera ut. En för fuktig luft kan till exempel leda till fuktskador, som i sin tur kommer leda till en luft som innehåller mer bakterier och farliga partiklar som du andas in.

Lösningen i många fall är att köpa en luftrenare som kan hjälpa dig att få en optimal luftkvalitet hemma. Men vilken kapacitet bör den ha och hur väljer man rätt luftrenare för sitt hem? Detta ska vi kika lite närmare på i denna artikel, där vi också har letat fram marknadens tre bästa val enligt våra jämförelser av marknadens utbud!

Topp 3 luftrenare bäst i test 2023

1. Vår favorit! Dyson Purifier Hot Cool

 • Absorberar damm och allergener
 • Perfekt för astmatiker
 • Kompakt design
 • 3-i-1 modell

Här har du en luftrenare som slår alla andra modeller på marknaden. Dysons luftrenare Purifier Hot Cool är designad med mängder av funktioner och är en 3-i-1 modell som klarar av att absorbera både damm, allergener och pollen från luften. Denna modell är således även anpassad för dig som lider av astma eller allergier och hjälper dig att helt enkelt må bättre.

Den kompakta designen gör även luftrenaren väldigt lättplacerad i hemmet och har en hög kapacitet. Men detta är inte allt. Luftrenaren kommer också att hjälpa till att kyla eller värma ditt hem och har både inbyggd fläkt och uppvärmningssystem så att du slipper frysa.

Ett något mer kostsamt val, men då du har allt samlat i en och samma maskin var det ingen tvekan för oss att placera den högst upp på topplistan!

2. Coway AP-1008CH – Mycket energieffektiv!

 • Arbetsyta: 73 kvadratmeter
 • Rekommenderas av Astma & Allergiförbundet
 • HEPA-filter
 • Antibakteriellt kolfilter

Det finns flera fördelar med att välja denna luftrenare AP-1008CH från Coway. Dels är den mycket energieffektiv, vilket gör att du kan spara på hemmets energiförbrukning. Men dessutom har den försetts med flera filter, däribland både ett HEPA-filter som avlägsnar mer partiklar och damm från luften. Men även ett antibakteriellt kolfilter som gör luften i hemmet väldigt ren och behaglig.

Denna luftrenare rekommenderas varmt av Astma & Allergiförbundet, tack vare sina renande funktioner och där uppsamlade partiklar stannar kvar i maskinen. Letar du efter en effektiv maskin som klarar av en arbetsyta på maximalt 73 kvadratmeter, så kommer AP-1008CH att vara ett utmärkt inköp!

3. Philips Serie 800  – 99% borttagning av virus!

 • Effektiv rening av luften
 • Kompakt storlek
 • Prisvänlig
 • Arbetsyta: 49 kvadratmeter

Det är inte alltid som man är i behov av en stor luftrenare som har en högre arbetsyta. För rum eller lokaler på upp till 49 kvadratmeter lämpar sig istället en mer kompakt luftrenare som Serie 800 från Philips ypperligt. Den är, trots sin mindre storlek mycket effektiv och har designats för att ge en 99% borttagning av virus och andra partiklar från luften.

Dess storlek gör att den är mycket praktisk att flytta runt och använda i mindre utrymmen, utan att behöva kompromissa när det kommer till prrestandan. En annan fördel med att köpa Philips Serie 800 är att den är mycket prisvänlig, vilket gör att den passar samtligas plånbok. Ett bra köp helt enkelt!

Tre vanliga frågor om luftrenare:

Vilka fördelar ger användning av en luftrenare?

Att investera i en bra luftrenare har visat sig ge flera hälsoeffekter. Framförallt för dig som lider av astma eller allergier, kommer en luftrenare vara extra hjälpsam.

Eftersom luftrenaren filtrerar bort partiklar, virus och damm från luften kommer detta resultera i mindre nys och hostattacker. Men även ditt hushåll kommer att må bättre. En optimal luft gör att mindre skador bildas i hemmet. Dock bör en luftrenare inte blandas ihop med en luftavfuktare, som är särskilt designad för att avlägsna fukt i luften.

När bör man använda en luftrenare?

En luftrenare bör användas om du upplever att luftkvaliteten i hemmet är sämre eller du ofta blir sjuk eller har ont i halsen. Hälsofördelarna med en luftrenare är många, men det gäller att du gör ett val som passar dig och ditt hushåll som bäst.

Hur stor kapacitet bör en luftrenare ha?

Vart ska du använda luftrenaren? Det är egentligen detta som hela köpet bör baseras på. Hur mycket ska luftrenaren kunna absorbera per sekund och vilken arbetsyta är den designad för? Större lokaler kommer att kräva mer av din luftrenare och kräver en modell som har en arbetsyta som är högre än en mindre och kompakt modell.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Har ditt hushåll inte den allra bästa luften eller innehåller mycket damm och andra partiklar som kan skapa obehag? Då kanske det är på tiden att du investerar i en luftrenare så att både du och ditt hem kan må bättre.

Vi har tagit oss an uppdraget att leta fram tre modeller som vi tycker utmärker sig lite extra. För att kunna göra ett bra val var det flera faktorer som vi hade i åtanke, där andra tester och utlåtanden även spelade in i vårt urval av luftrenare. Vi ville helt enkelt säkerställa att topplistan innehåller det bästa av det bästa för att du ska kunna göra ett bra köp.

Funktioner som design, arbetsyta, inkluderade filter och pris hade allra störst avgörande vikt. När du gör ditt val så är det dock viktigt att du funderar på ditt hushåll och gör ett val som passar ditt hem allra bäst!

Källor och referenser:

https: //www.produktexperter.se/luftrenare/

https ://www.xn--bst-i-test-q5a.se/luftrenare

Vi har jämfört luftrenare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Gardenstore
Komplett

Med flera…